Kézzelfogható globális felmelegedés
2016. december 11. írta: napinaplopo7

Kézzelfogható globális felmelegedés

Igen, beszélnünk kell róla. Vagy ha nem, majd úgyis észrevesszük, hiszen  néhány éven belül mi is közvetlen tapasztalhatjuk majd mindennapjainkban a globális felmelegés jeleit.

Lássuk pontosan mikben is fog ez megnyílvánulni, hozzuk kicsit közelebb a témát.

1. 2050-re csak minden második nap ihatunk majd kávét. Az Arabica kávé fa hűvös lejtőkön képes a legfinomabb kávé szemek növesztésére, ám a folyamatosan melegedő időjárás következtében a termelők egyre magasabb, meredek hegyekre kényszerülnek feltelepülni, ami a kávé minőségét is ronthatja. Az elmúlt 10 évben 33%-kal csökkent a kávé kitermelés aránya, ami becsült értékek szerint 2050-re elérni majd az 50%-os veszteséget is. Gyorsan igyatok annyi kávét, amennyi belétek fér. Ki tudja, lehet, hogy néhány év múlva energiaitallal kezdjük majd a napot!?

2. Az évről-évre fokozódó szárazsággal egyenesen arányosan nő az erdőtüzek száma is. A kevés csapadékmennyiség következményeként könnyedén lángrakaphatnak majd János-hegyünk szép zöld lombkoronái, de Buda minden kisebb-nagyobb erdősége is bajba kerülhet.

3.  Egy, a Stanford University által nemrégiben közzétett kutatás eredménye bizonyítja, hogy a búzatermelés az elnúlt két évtizedben mintegy 5,5%-al visszaesett. Ez nem csak a finom péksütiket veszélyezteti, de a Mc Donald's-os husi se lesz már az igazi, hisz a mezőgazdasági termények minőségének és mennyiségének romlása, hatással lesz az állatok etetésére is.

4. A tengerszintel együtt a folyók vize is megemelkedik majd, így a Duna szép lassan elönti a Rakpartot és számos folyó menti lakóházat... De bizony a közvetlen óceán mellett épült New York-i kiruccanásokra is búvárfelszereléssel kell majd készülnünk. A jó hír viszont az, hogy Jack és Rose felmelegedhetnek majd a tengerben.

5. Ha eddig még nem tettük meg, akkor hamarosan tényleg végleg lemondhatunk a hazai sípályákról. Évről-évre kevesebb napot tudunk a Kékesen, vagy Mátraszentistvánon csúszkálni, hiszen az esőből még a hóágyuk sem tudnak havat csinálni.

6. Mit szóltatok a Zika vírushoz? Na, ha ez a hír felkészített titeket, hamarosan érkezik a folytatás. Tudósok szerint a klímaváltozás következtében újabb és újabb rovarok által hordozott vírusok jelenhetnek majd meg, a-few-years-after-global-warming.pnghisz a jó meleg időjárásban csak úgy lubickolnak a szúnyogok és barátaik.

7. Ha van félretett pénzünk, gyorsan vegyünk egy jegyet Ausztráliába és nézzük meg a Nagy- korallzátonyt,
mert nem sokáig lesz rá módunk. 2016-ban a zátony mintegy 90%-át megtámadta egy fertőzés, amelynek következtében a zátony fele kifakult és haldoklik. Vajon ki a felelős ezért? Az éghajlatváltozás? Hát persze. Az óceán hőmérséklete pontosan 4 °C-al van az ideális fölött.

Kedves Trump Úr, akkor most tényleg nem létezik globális felmelegedés?

A bejegyzés trackback címe:

https://napinaplopo.blog.hu/api/trackback/id/tr2612040211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása