Élve eltemettük kedvenceinket
2016. december 08. írta: napinaplopo7

Élve eltemettük kedvenceinket

Nem egyszer fordult már elő, hogy hírességek halálhíre terjedt az interneten, majd másnap tisztázódott, hogy az illető nagyonis él. Hol tartunk? Halálhíreket terjesztünk, szenzáció végett? 

Morgan Freeman, Paris Hilton, Denzel Washingtont és Bill Cosbyt után most Halász Juditot halálhíre futott végig az interneten, épp tegnap este.  A Facebookon szeretett volna nagyobb olvasottságra szert tenni egy hírportál, és ezt a szöveget futtatta szét: "Szomorú hír, de tegnap este elhunyt Halász Judit"

De hogy lehet, hogy a sajtóban közölt hazugságoknak semmi jogi vonzata nincs? Hova tart az emberség, ha mások ál halálhírén akarunk meggazdagodni, vagy hírnévre szert tenni? 

Halász Judit azonban, aki azt hiszem sokunk gyermekkorát végigkísérte,  nem jött zavarba a hír hallatán. Csupán ennyit nyilatkozott a történtek után: "Hívtak a barátaim telefonon, de rögtön az jutott eszembe, hogy akinek halálhírét keltik, az sokáig fog élni. Igazából nem érintett sehogy. Manapság annyi hülyeség kering az interneten, hogy nem is foglalkoztam vele"

Jó tudni, hogy még mindig lenne mit tanulnunk Halász Judittól!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napinaplopo.blog.hu/api/trackback/id/tr1812033675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása