Honnan jön a juharszirup?
2016. december 11. írta: napinaplopo7

Honnan jön a juharszirup?

Hallottatok már Vermontról? Nem? Akkor lássatok csodát, és ismerjétek meg az Egyesült Államok legcukibb államát, az édes juharszirup birodalmát. Ha New Yorkba érve nem ijedtek vissza, és elhagyva a toronyházakat, felültök a kis döcögős vermonti gépre, biztos nem bánjátok majd meg!

Összegyűjtöttem 6 dolgot, ami titeket is egész biztosan meggyőz majd,, miért éppen Vermont... 

1. Itt termelik a világ legdinomabb juharszirupát. Az végtelen juharerdőkben sétálva, mindenhol láthatjuk a fára szerelt kis fémszerkezeteket, amelyből lassan csepeg az édes szirup. A  Vermonti fővárosban, Burlingtonban szinte fillérekért vásárolhatjuk meg ezt az édes álmot, amely tele van vitaminokkal, és persze a tökéletes amerikai reggeli alapanyaga. 

2. Vermont az első államként legalizálta az egyneműek házasságát, 2009-ben. Azt hiszem nem kell magyaráznom, hogy itt mindenki otthon érezheti majd magát.

3. Burlingtonban gyártják a világ legfinomabb fagyiját is, Ben&Jerry's-t. A két hippi (Ben és Jerry) itt nőtt fel, és egy lakókocsiban kezdte főzni fagylaltját, ami mára a világ egyik legkeresettebb édességévé nőtte ki magát. A mai napig egyedül itt készül a fagylalt, és a gyár minden látogatót tárt kapukkal vár. Charlie csokigyára elbújhat mögötte.

4. Akármilyen kicsi és megbúvó államról is beszélünk, a sajtjai sem bújhatnak meg a világ szeme elől. Autóval végighatva a hosszú országutakon, körös-körül tehéncsordákat látunk legelni Nem véletlen, hisz a hatalmas biofarmokon sajtot, túrót, és mindenféle tejterméket termelnek, aminek az egész világon csodájára járnak. 

5. Lake Champlain, vagyis a Pezsgő-tó. A hegyek közt, egy meseszép tó fekszik, amelynek a partján állva nem nehéz elképzelni a színes tollakat viselő iánokat, akik egykor ezen a környéken éltek. 
Nyáron a tavat ellepik a vitorlások, úszók, ám szinte mindig megtalálhatjuk a magányt, hisz igen kevesen laknak ezen a környéken. Télen pedig, mivel igen hideg van (-20C), akár korcsolyázni is tudunk a tavon. 

6. A vermonti ősz mindennél elbűvölőbb. Bár a zöld hegyek államának is nevezik, mégis Októberben nincs olyan szín amelyet ne lehetne megtalálni a végtelen erdőségek láncolatában. Nincs az a pride fesztivál, amely képes lenne túlszárnyalni ezt a színkavalkádot. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napinaplopo.blog.hu/api/trackback/id/tr8212040199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása