A világ legfiatalabb anyái
2016. december 08. írta: napinaplopo7

A világ legfiatalabb anyái

A világ elmaradottabb országaiban sajnos gyarkan hallhatunk arról, miként válnak gyermekek idő előtt anyává. Anélkül, hogy felkészülhettek volna, egyik napról a másikra, egy gyermekről kell gondoskodiuk.

Itt vannak a világ legfiatalabb anyái, akik egészséges, épp gyermeket hoztak világra, és szüleik segítségével fel is nevelték őket. Legtöbbjük testvéreként tekintett a gyermekre, hiszen alig néhány év volt közöttük, de az anyaság megváltoztatta életüket. 

Lina Medina és gyermeke a limai kórházban

Lina Medina 5 éves volt, mikor szülei kórházba vitték, mert hasa hatalmasra dagat. Azt hitték tumor van a gyermek gyomrában, de az orvos hamar megállapította, hogy a lány hét hónapos terhes. A szülei elmondták, hogy a kislány egy ritka születési rendellenesség következtében, már 4 éves kora óta rendszeresen menstruált. 1939-ben Lina egy egészséges fiú gyermeket hozzott a világra.
A kisfiút úgy nevelték fel, hogy azt hitte Lina a testvére. 10 évesen elmondták neki az igazságot, de a két gyermek ezután is testvérként tekintett egymásra.
Bár Lina édesapját szexuális zaklatás vádjával letartóztatták, máig nem tisztázott az ügy, hogy valójában kitől van a gyermek.  A lány ugyanis, erről  soha nem volt hajlandó nyilatkozni. 

 1993 January 12-én, a 9 éves kolumbiai, Zulma Guadalupe Morales adott életet egy kisfiúnak. A gyermeket egészen a kilencedik hónapig kihordta, ami ilyen fiatal anyáknál igen nagy különlegesség.  Bár a lány szülei sokáig titokban tartották az apa kilétét, évekkel később mégis nyilatkoztak a nyílvánosság előtt. Elmondták, hogy a gyermek a lány nagybátyjától született, aki erőszakos cselekedetet követett el ellene. A gyermek különös módon, mégis édesapja után a Juan nevet kapta. 


Mum-Zi szintén 8 éves volt,
 mikor gyermeknek adott életet. Ez talán a legsokkolóbb történet mind közül. A nigériai Mum-Zi egy gazdag férfi háremében nevelkedett. Nigériában nem ritkaság, hogy gyermekeket is dolgoztatnak ilyen helyeken. De mi teszi Mum-Zi történetét még különlegessé? A kislány gyermeke is igen korán, 14 évesen esett teherbe. Így vált Mum-Zi a legfiatalabb nagymamák egyikévé is.


A perui Hilda Trujillo 8 éves volt, mikor 7 hónaposan megszülte első gyermekét. A mély szegénységben élő család, egy szobában élt, ahol 22 éves unokatestvére ejtette teherbe a lányt. 1957-ben Hilda, egy egészséges gyermeknek adott életet, akit María del Rosario-nak nevezett el. 

Peru - Hilda Trujillo és kislánya María del Rosario

A bejegyzés trackback címe:

https://napinaplopo.blog.hu/api/trackback/id/tr2212033739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása