Mit NE tegyünk az orvosnál, ha kedves az életünk
2016. december 09. írta: napinaplopo7

Mit NE tegyünk az orvosnál, ha kedves az életünk

Sokszor úgy érezzük, nem kapjuk meg a megfelelő gondoskodást a kórházban, és több figyelemre vágynánk.?Nem tudunk az orvosokkal kommunikálni, mert úgy érezzük elbeszélünk egymás mellett?
Már-már divat lett manapság szidni az egészségügyet, persze az orvosokkal az élen.

Most szeretném elmondani Nektek, hogy a magyar orvosok HŐSÖK! Igazi hősök, a szó szoros értelmében. Az ő munkájuk nem olyan, mint a Dr. House-é. shutterstock_179646800-1.jpgHa egészségesen akarunk távozni a kórházból, és az orvos munkáját sem akarjuk megnehezíteni, akkor ezt a néhány alapszabályt viszont jobb lesz, ha betartjuk. 

1. Vizsgálat közben ne kérdezősködjünk, hiszen ekkor kérdések nélkül is van mire figyelnie az orvosnak. Ha vége a vizsgálatnak, hidd el meghallgat majd. Csak győzd kivárni!

2. Ha nem nagyon sürgős, ne rohanjunk ügyeletben az orvoshoz!doctors.jpg Tény, hogy ekkor gyorsabban sorrakerülünk, de akkor ne, ha a 24 órás ügyelet után, 2 műtét között nem kapjuk meg azt a türelmet, amit elvárunk.

3. Bármilyen fiatalnak tűnik a doktor Úr/Nő, ne tegezzük le! Ő sem fog minket.

4. Ne húzzuk-haloggasuk a betegséget, ha úgy érezzük szükséges, azonnal mutassuk meg az orvosnak. Nem fog örülni, ha Ő szenvedhet majd a hosszas kikúrálással, azért mert minket nem érdekelt eléggé a saját egészségünk.

5. Ne éljünk vissza a másik idejével. Mindaddig a pillanatig rohanunk, és szidjuk a beteget, aki épp bent van, amíg mi be nem kerülünk. De ha már egyszer bejutottunk, hirtelen megáll az idő.

6. Győzzük kivárni a sorunkat. Ne kopogjunk a vizsgáló ajtaján, és az intenzív osztályra se kóboroljunk el, hogy önállóan felkeressük az orvosunkat. Nem lesz jó vége...

 

Ha ezt a néhány dolgot szem előtt tartva, meglátjátok nem lesz gond! Ők értünk dolgoznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://napinaplopo.blog.hu/api/trackback/id/tr8012034979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása