6 hely Budapesten, ahol Te is turista leszel
2016. december 13. írta: napinaplopo7

6 hely Budapesten, ahol Te is turista leszel

Bár a repülőjegy vásárlásáig sosem jutok el, a szebbnél-szebb utazós blogokat gyakran pörgetem végig délutánonként. Most egy kis segítség, hogyan legyél turista, pénz és repülőjegy nélkül.

Listát készítettem néhány helyszínről, ahol te is idegennek fogok magad érezni Budapesten. Elámulsz milyen izgalmas is ez a város. Engem lenyűgözött...

6.jpg1. Az Epreskert a Magyar Képzőművészeti Egyetem részét képezi, és nevét az itt álló bájos eperfákról kapta. Ha az őrökkel összebarátkozunk (akik igen lágyszívűek), bejárhatjuk a parkot. Szobrászok, festők, képzőművészek tanulnak itt sok-sok évtizede. A fák mintha magukba szívták volna a több száz művész átszellemültségét, és a kertben sétálva mi is ebbe az elvarázsolt világba csöppenhetünk bele.

5.jpg
2. Esti lazitás a Zsiga Bárban. Pest szívében kóborolva, a Horváth Mihály téren, rábukkantam erre a meglepően izgalmas helyre, amelyet a legmelegebben ajánlhatok nektek. Merész, mainstream roma folklórt idéző bár, ahol akár egyedül is kikapcsolhattok egy kicsit. A félhomályos, vörös bársonybútorokkal berendezett kuckó, csupa melegséget áraszt. "Eszel, iszol, mulatsz!"

4.jpg3. Filozófusok Kertje, a Gellért-hegyen. Ha még nem jártál, mindenképpen érdemes felmászni és megcsodálni ezt a budai csodát. Wagner Nándor szoborcsoportjánál állva beláthatjuk az egész várost, és elgondolkodhatunk kicsit a világ nagy gondolkodóit ábrázoló, életnagyságú figurák körében. Az évnek akármelyik napján érkezünk is, egy meditatív, magába szívó élményt kaphatunk.

3.jpg4. Pándzsáb Tandori, egy igazi indiai étterem. Miután számos indiai éttermek végig kóstoltam, végre rábukkantam Budapest igazi Indiájára. A Pannónia utcában rejlik ez a gyöngyszem. A hely nem erőlködik, hogy eredetinek tűnjön, hiszen itt a berendezéstől kezdve, a felszolgálókon át, a fűszerekig, minden indiai. Ha mindez még nem lenne elég, hogy elröpítsen minket keletre, az ételek biztos meggyőznek majd. Kézzel mártogathatunk, húsos, vegetáriánus ételek százaiból válogathatunk. A Csirke Maláj Kebabot ki ne hagyjátok!

2.jpg5. Időutazás a Gül Baba utcában. Ha egy sétát tervezünk a Gül Baba türbéjéhez, mindenképpen érdemes ezt a macskaköves kis utcát keresztezni, hiszen nem mindennapi élményben lesz részünk. A macskaköves utca elröpít minket a középkorba. Ha valakit megszeretnénk lepni, esetleg elcsábítani, akkor itt ezt jó eséllyel tehetjük meg. Hajrá!

1_1.jpg6. Végül kihagyhatatlan élménynek tartom a Király Gyógyfürdői mártózást. Ez fürdőink közül sajnos kevésbé ismert, ám én messze a legizgalmasabbnak találtam. Az öltözőkbe lépve átélhetjük szüleink fiatalságát. A szocreál, kék fali csempéken és a pepita kockás földön az elmúlt 60-70 évben biztosan nem változtattak semmit. De a fürdők még ennél is izgalmasabbak. Szinte sötét van a nagy kerek csarnokban, csak a plafonon lévő lyukakon szűrődik be némi fény. A víz fölött gőzölgő párában csupán egy-egy felbukkanó fejet látni. Egészen megőrizték a török idők hangulatát. A forró vízben üldögélve könnyű elképzelni, miként áztatták itt magukat a török hadvezérek és folytattak éjszakába nyúló társalgásokat. Az udvaron forróvizes fadézsa áll, illetve a merészek jéghideg, színes csempével kirakott medencében is megmártózhatnak. Indulás, ne csak a külföldiek lássák milyen gyönyörű fővárosunk van.

A bejegyzés trackback címe:

https://napinaplopo.blog.hu/api/trackback/id/tr9912044305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása